Flädergården & Pelargonhuset

Det var med flädern det började

Familjeägda Flädergården började för mer än 35 år sedan plantera dagens fläderodling. Blommor och bär plockas manuellt och tas tillvara i eget kokeri.
Gårdsförsäljning av fläderprodukter – bland annat fläderblomssaft, flädergelé och prisbelönt flädersenap. Allt är odlat och hantverksmässigt tillverkat på gården.

Kaffestugan finns under säsong öppen för att bland annat fresta smaklökarna med gårdens specialitet: de extra stora och frasiga fläderblomsvåfflorna!
För bokning av grupper kan det göras oberoende av ordinarie öppettider. Plats finns för upp till 100 personer.

Några gånger per säsong kan även husmanskostfrälsta och nyfikna förboka Äggakagesöndag, mer information om datum finner du på gårdens hemsida.
Se aktuella öppettider via Flädegårdens hemsida.

Pelargonhuset – en av Sveriges främsta handelsträdgårdar för pelargoner

På Flädergården finns även Pelargonhuset med cirka 500 olika sorters pelargoner att beskåda. Här har du möjlighet att se många ovanliga och till och med några mycket ovanliga sorters pelargoner. I Pelargonhuset finns färdigrotade sticklingar, plantor och ”färdiga” pelargoner till salu. Sorter och antal varierar över tid och säsong.
Vi delar med oss av tips och goda råd för att få fina pelargoner.

För intresserade finns även möjlighet att boka föredrag om pelargoner, fläder och bladkaktusar som innehåller teori och praktik, både på Flädergården eller ute hos er på plats. Föredrag och kurser skräddarsys efter önskemål till grupper och föreningar.

Kommer du med husbil? Du får också plats!

På gården finns det ställplatser både för husbil och husvagn. Lugnt och skönt med närliggande damm och skogen inpå knuten.
Tillgång färskvatten ingår i priset, el tillkommer.

Varmt välkommen bland gärdsgårdar och fläderbuskar!

I närheten kan du även utforska:

  • Kommer du på cykel via Cykelleden Skåne finner du Nordens äldsta daterade tegelkyrka och tidigare lämningar av fornborg på Hälleberga backe ca 30 min cykelfärd bort
  • Sveriges enda kalkstensgruva som idag går att besöka, Tykarpsgrottan, finner du antingen en kort avstickare från markerad cykelväg när du fortsätter cykla mot Hässleholm eller ca 15 min bort med bil
  • Ekologiska kläder och gårdsbutiken AfSkea ligger en idyllisk körsträcka med bil via byarna Gumlösa och Fjärlöv, ca 15 min bort
  • Är du på jakt efter fler naturupplevelser och speciellt blommor? Då är naturreservatet Åraslövs Mosse med den 3 km spångade vandringsleden ett måste! Här finns en rik biologisk mångfald med bland annat olika orkidéer.

Snabbfakta

  • Öppet för besökare mellan mars/april – september
  • Ta dig hit på cykel via Cykelleden Skåne
  • Gårdsbutiken är kombinerad med rustik kaffestuga
  • Pelargonhuset med 500-700 olika sorters pelargoner
  • Flädervåfflor – gårdens specialitet!
  • Ställplatser för husbil och husvagn

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!