FLÄDERGÅRDEN & PELARGONHUSET

Familjeägda Flädergården började för mer än 35 år sedan plantera dagens fläderodling. Blommor och bär plockas manuellt och tas tillvara i eget kokeri.
Gårdsförsäljning av våra fläderprodukter – bland annat fläderblomssaft, flädergelé och prisbelönt flädersenap. Allt är odlat och hantverksmässigt tillverkat på gården.
Kaffestugan finns under säsong öppen för att bland annat fresta smaklökarna med gårdens specialitet: de extra frasiga fläderblomsvåfflorna!
För bokning av grupper, stora som små, kan det göras oberoende av ordinarie öppettider. Plats finns för upp till 100 personer.

På Flädergården finns även Pelargonhuset med cirka 700 olika sorters pelargoner att beskåda. Här har du möjlighet att se många ovanliga och till och med några mycket ovanliga sorters pelargoner. I Pelargonhuset finns färdigrotade sticklingar, plantor och ”färdiga” pelargoner till salu.
Under pelargonsäsongen har vi temahelger där vi fokuserar på olika sorters pelargoner. Vi delar med oss av tips och goda råd för att få fina pelargoner. För intresserade finns även möjlighet att boka pelargonföredrag innehållande både teori och praktik, både på Flädergården eller ute hos er på plats. Föredrag och kurser skräddarsys efter önskemål till grupper och föreningar.

På gården finns det ställplatser både för husbil och husvagn. Lugnt och skönt med närliggande damm och skogen inpå knuten.
Tillgång till el och färskvatten ingår i priset.

Varmt välkommen bland gärdsgårdar och fläderbuskar!

 

Snabbfakta

  • Öppet för besökare mellan mars/april – september, se hemsida för aktuella öppettider
  • Gårdsbutiken är kombinerad med rustik kaffestuga
  • Pelargonhuset med ca 700 olika sorters pelargoner odlas och förädlas på plats av Anna-Maria
  • Våfflor gjorda på egenodlad fläder
  • Ställplatser för husbil och husvagn