Rallarhustruns Veranda & Logi är ett av många ställen i Skåne där hjärtat slår extra hårt för hållbarhet och återbruk. Hotellet och bistron har den gröna tråden med många fynd bland de lokala second hand- och vintageaffärerna. Vilka passar då bättre än Frida och Martin som driver Rallarhustruns att sätta ihop en guide, så säg!

Lär dig mer här om Fridas tips på hur du ”loppar” på bästa sätt. Guiden hittar du klickbar längst ner på denna sidan.

loppisar i Skåne guide Rallarhustruns

Tips nr 1: Kolla noga öppettiderna för att undvika besvikelser

Finns det något tråkigare än när du missar ett guldställes öppettider? Nej, just det. Fridas absolut bästa tips är därför att alltid undersöka varje ställes öppettider. Oftast är det varierande öppettider beroende på säsong, helddagar, om kon kalvar, you name it.

Landsbygden erbjuder ju sen gammalt de bästa loppisfynden, så de vill du ju inte gå miste om.

Tips nr 2: Tänk igenom i förväg vad du är på jakt efter och skriv gärna ner

Vi har alla hamnat där. Du kommer till ett loppishak och hjärnan kortsluter sig för att där är så potentiellt bra saker. Men, du behöver ju inte allt. Det är därför loppis finns från första början, för att någon inte behöver alla saker.

Hjärnan blir lätt överväldigad av alla prylar och du får svårt att sålla bland alla grejer eller köper saker du inte behöver. Hållbarhet och återbruk ska lysa som en grön ledstjärna även för loppisentusiasten!

Fridas bästa loppisfynd till Rallarhustruns

”Får nog säga den låga bänken (till vänster på bilden) i vårt lilla ”Chambre separée” i bistron. Den är så vacker! Såna GÅR liksom inte att köpa i vanliga affärer. Denna hittade jag på Erikshjälpen i Kristianstad. Även stolarna på bilden är second hand (Blocket) och bordet är ett bortskänktes från Marketplace.”

Tips nr 3: Köp aldrig något som är trasigt

Fridas sista tips är följande: patina är ok, men en flisa i glasyren eller repa i bordet är inte snyggt, bara irriterande.

Återbrukade saker ska ju hålla i flera år till och visa sig från sin finaste sida. Du kommer inte att njuta lika mycket av ditt fynd om det är trasigt och som sagt, det kommer att sticka i ögat, oavsett flisa eller repa.

Guiden med Rallarhustruns tips på loppisar i Skåne – Hässleholm Edition finner du när du klickar dig vidare HÄR.

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!