Alpacka Ekofarm Hultet bjuder in till bondgårdsmys

Ett unikt sällskap på landsbygden – alpackor, wallabys och gårdens andra djur hälsar dig välkommen ut i naturen!

Bland slingrande grusvägar och pittoresk landsbygd ligger Alpacka Ekofarm Hultet där Jacqueline erbjuder livet på landet med en mängd olika djur. Nyhet för 2023 är det lilla kängurudjuret wallabyn som finns i älgarnas tidigare inhägnad med gott om plats!

Boka upplevelser med de olika djuren

Ett av dessa djur är den lugna alpackan och för den som önskar en vandringsupplevelse med en twist kan hela familjen och grupper boka trekking med alpackor året runt.
Alpackan är ett djur som utmärker sig för sitt lugn och avstressande närvaro. En vandring med en alpacka som sällskap är ett samspelt äventyr i sig där alpackan styr farten och du bara följer med.
Turerna är olika långa beroende men du utlovas en vandring över stock och sten där även de minsta barnen kan ta del av av upplevelsen tillsammans med en medföljande vuxen.

Passa även på att boka en gårdsvisning för att lära mer om de olika lantraserna och wallabyn som finns på gården. För vad passar bättre än att se en Göinge-get i Göingebygden?

Boka upplevelser via mail eller telefon, mer information finns via hemsideknappen på denna sida.

Bo nära djur och natur?

Precis vid gården finns dessutom två stycken stugor att hyra för olika antal personer där husdjur såklart är välkomna, mer information här!

I närheten kan du även utforska:

Snabbfakta

  • Förbokning av alpacka-trekking möjlig året runt
  • Gårdsbutik med bland annat garn från alpacka öppen på förfrågan
  • Cykelleden Skåne 101 mellan Ängelholm-Kristianstad passerar
  • Säsongsöppna stugor och cyklar finns att hyra
  • Förbokade gårdsvisningar för att se och lära mer om Linderödsgrisar, Göingegetter och Rödkullakor möjlig för hela familjen

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!