En resa genom skog och land

Det du sällan visste att du sökte efter, men efteråt inte kan sluta tänka på. Det är väl så en roadtrip ska vara? 

Vi tar dig med på en resa där du behöver:
1. Bil
2. Härligt sällskap
3. Vara hungrig efter mat och upplevelser

Vi börjar hos den mest djurkära människa du någonsin kommer att träffa. Det är Linda på Lilla Oberöds Minigrisar. Ett studiebesök här innebär gos med minigrisar, getter, hästar, ponnys, kaniner. Sånt som hör landet till helt enkelt!

Flädergården har inte fläder i namnet för skojs skull. Här hittar du prisvinnande, egenproducerade fläderprodukter samt smakskiga flädervåfflor i kaffestugan. 

För den oerfarne så kanske Pelargonhuset, som ligger på samma gård, inte säger så mycket. Men här finns flera unika pelargonsorter och en Anna-Maria som gärna berättar om hur du ska ta hand om dem. Även hon har vunnit priser för sina växter.

Hovdala Slott är ett av få ställen i Skandinavien där du faktiskt kan vandra från en borggård. Vi vågar nästan säga att det är det enda. I naturen runt slottet kryllar det av sevärdheter och upplevelser.

Men slottet erbjuder även guidade turer med olika teman och så får du inte missa den uppskattade trädgården med orangeri, slottsbutiken samt aktuella utställningar och event.

Nära Hovdala Slott finner du det gemytliga och mysiga Almaån B&B, en renoverad sekelskiftesskola där den gamla tidseran har fångats upp i de tre rum som erbjuds.
Perfekt att kombinera ihop med Lobbybaren för en säsongsinspirerad middag, endast några körminuter bort.

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!