Sveriges historia Hässleholm
Smakvandring i Hovdala Naturområde

Succén är tillbaka 2024 – en vandring för den matintresserade

Guiderna Marianne och Madlén tar dig på en vandring där du får besöka gömda pärlor som ligger utanför uppmärkta vandringslederna. Du blir guidad till platser som visar Hovdalas historia, alltifrån vulkaner till militära rester som lämnat spår i naturen.

På natursköna ställen stannar vi för att inmundiga mat och delikatesser där Madde guidar i smakupplevelser utöver det vanliga. Ett av stoppen bjuder på te tillagad över öppen eld, hängmattor för trötta ryggar att vila sig i och inslag av Shinrin Yoku (skogsbad). Dagen spenderas i behagligt tempo där du ges möjlighet att stanna upp och beskåda utsikten och njuta av det vackra omkring oss.
MER INFORMATION OCH BOKNING GÖRS VIA KNAPP ”BOKA HÄR”.

Era guider för dagen är:

Marianne Larsson äger och driver Källarbacken vars gröna tråd är Hälsa och Välmående i skog och natur. Natur och skog är ”verktygen” till byggandet av det inre ledarskapet och Marianne brinner för att coacha till det inre ledarskapet i naturnärvaro.

Madlén Sjögaardh äger & driver Café Madrix – Choklad, Te & Kaffebod sedan 1997. Madde älskar att möta nya människor. Att hålla och genomföra choklad-, Lakrits- och teprovningar förgyller Maddes liv.

Mer information

Mötesplats och samlingstid

Boketorp parkering, gula huset bakom Hovdala slott. Samling kl 9:15. Här finns både toalett och möjlighet att fylla på vatten i din vattenflaska.
Koordinater Boketorp 56.10390090553946, 13.710638246882583.

Datum

14 och 21 april 2024

Tid

09.30 –  ca 16.30
Vandringens längd är drygt 1 mil och går på slingrande naturstigar. Sluttiden beror på väder, vind, takt och hur trevligt vi har det.

Klädsel

Kläder och bekväma skor efter väder och vind. Det kan vara blött, torrt, lerigt, blåsigt, vindstilla, varmt, halt, snöigt och regnigt. Vandringen går på slingrande naturstigar.

Medtag

Ryggsäck där du kan bära dina matpaket (3 st) som delas ut på plats, egen medhavd dricka, ligg- eller sittunderlag, något värmande att ta på dig när vi är stilla.

Ingår

Naturguide Marianne och Smakkreatör Madde, matpaket som innehåller alltifrån lunch till chokladprovning, te över öppen eld, hängmatta och många flera överraskningar.
Meddela eventuella matallergier!

Pris

1 399 SEK/person.
Early Bird-erbjudande:
Fas 1. Vid bokning och betalning före den 23 december 2023 är biljettpriset endast 999 SEK/person.
Fas 2. Vid bokning och betalning mellan den 24 december 2023 – 13 januari 2024 är biljettpriset endast 1195 SEK/person.

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!