Naturen är öppen  – här finns massa barnvänliga aktiviteter

I de nordligaste delarna av Skåne, inbäddat bland åsar och skog, finns det annorlunda och spännande upplevelseskatter. Här kan hela familjen utforska naturens magi både under och ovan jord. För barn finns här aktiviteter där du lär dig om geologi och fossiler, landsbygdens invånare och livet på landet samt får springa av sig energin i benen på skogsstigar och leka vid sjökanter.

Under jord finns en outforskad värld

Tykarpsgrottan i Skåne är en tidigare kalkstensgruva där det idag finns olika upplevelser. Besökare får följa naturens spår av 80 miljoner år gammalt liv 12 meter under jord genom olika aktiviteter. Inte minst möjlighet att lära sig mer om de 8 arter av fladdermus som bor i gruvan.

För den som ska sysselsätta fler än bara sig själv är detta något att ta sikte på.
Tips: ta med familjen och släkt på förbokad fossiljakt eller familjevisning i krithavet med underjordisk gruvpickning.

Nyfiken? Följ denna länk här för att se bokningsbara aktiviteter och vilka tider som finns tillgängliga.

 

Skogen är ett mekka av aktiviteter för barn

Året om kan hela familjen boka alpacka-trekking och gårdsvisning hos Alpacka Ekofarm Hultet

Utforska den säregna och småskaliga landsbygden tillsammans med alpacka som din vandringskompis, en unik upplevelse för alla äventyrare.

En kort körsträcka från gården ligger dessutom FCT Köpcenter, kolla in deras Facebook-sida för mer information.
Här finns det mesta för den som vill utforska den omgivande naturen, så som regnkläder, mattermos och fiskeavdelning för att preppa till årets alla äventyr.

Inte långt från FCT Köpcenter ligger trollskogen Vedema Strövområde där all utrustning och och utforskarglöd bör testas.

Skogsnära boende för hela familjen

För att kunna utforska allt som finns att uppleva i naturen runt Hässleholm så ska ni ju självklart bo över. Det finns flera olika boendevarianter.

Rallarhustruns Veranda & Logi där familjen kan bo i personligt familjerum är ett alternativ och tänka sig, på 13 minuter med bil så nås Tykarpsgrottan.
En kort avstickare per fot från boendet passerar dessutom Skåneleden och om vandring står på schemat så når vandrare Hovdala Naturområde och slott cirka en dagsetapp bort.

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!