Birk, Birka och Ronja- bokningsbara vindskydd

Tre av Sveriges bokningsbara vindskydd

På lägerplatsen som så passande heter ”Mellan skymning och gryning” där solupp- och nedgång går att uppleva finns tre arkitektritade och bokningsbara vindskydd i björk. Dessa vindskydd är inte av den traditionella sorten, utan har både ordentligt tak och dörr som går att stänga och liknar mer trähyddor.

Birk, Birka och Ronja ligger gömda i en björkdunge och skymtas först när du är på vandringsleden precis bredvid. Med utsikt över Finjasjön och de omkringliggande åsarna är denna lägerplats något utöver det vanliga.
Vandrare, cyklister och naturentusiaster kan bo bekvämt då Birk, Birka och Ronja (ja, namnen har koppling till platsen med namnet Birk som också betyder ”björk” och såklart lite Astrid Lindgren) endast finns för de som har bokat sovplatserna. Hyddorna är försedda med en heltäckande dörr och du sover på upphöjda bänkar en bit från golvet.

Vandra och sov över i dessa unika boenden

Området där hyddorna finns är både två naturreservat och en mängd naturupplevelser, men specifikt ett naturområde och vandringscentrum med fem olika leder där du kan skräddarsy din egen vandring med hjälp av ett rundledsnätverk i olika formationer och nivåer.
Passera förbi platsen där de första människorna i Sverige slog läger, den mystiska Biblioteksruinen och utforska området runt Finjasjön.

I närheten kan du också utforska:

Snabbfakta

  • Invigdes 2018
  • Ritades av arkitekten Karin Hvid Rydel, kom 2:a i arkitekttävling
  • Endast tillgång för de som har bokat
  • Ligger utmed vandrings- och cykelled

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!