Våren är här och hjulen ska rulla!

Våren är nystarternas tid och ofta även säsongsstart för många olika naturupplevelser. Friheten av att kunna ta med ditt mobila hem, besluta dig från en dag till en annan vart du ska och ha naturen inpå husknuten – vad mer kan du begära av en naturupplevelse och ett rullande hem?

Vi förstår att campare älskar sitt semesterval då variationen av lägerplatser är stor! Från en dag till en annan kan miljön skifta helt och en större camping kan bytas mot en stilla ställplats vid en sjö.

Runt Sveriges äldsta lägerplats bjuder landsbygden och naturen in till boendemöjligheter för hjulprydda fordon, häng med på var du kan slå läger någonstans! 

 

Många olika ställplatser för den som söker naturen

Vill du ha campingmöjligheter hos Hässlegårdens Golfklubb där vandrings- och cykelleder till och från Hovdala finns inpå husknuten? Då finns det ställplatser med el naturskönt beläget precis vid golbanan där du desstuom får specialpris om du har bokat spel på golfbanan! Bokning sker digitalt via deras hemsida och finns tillgänglig from 1 april.

I det kalkrika området som tidigare var ett hav för 80 miljoner år sedan finner camparen både säsongsöppen camping för husbil, husvagn och tält hos Tykarpsgrottan (1 maj-30 september), men även ställplatser som är öppna året runt med el hos Flädergården & Pelargonhuset där den närliggande dammen sätter kulissen.
Passa alltså på att lära er mer om fladdermössen som har sitt hem i Tykarpsgrottan samt om de djur som fanns här för 80 miljoner år sedan, men såklart också äta frasiga fläderblomsvåfflor i den rustika kaffestugan hos Flädergården och besöka deras den blomstrande prakten i Pelargonhuset!

För den som inte enbart vill vara nära natur utan även djur så finns färdig campinglösning med stationär husvagn med förtält hos Lilla Oberöds Minigrisar. Här kan besökare få sötchock av gårdens djur och såklart ta tillvara på närheten till Hovdala Slott & Naturområde.
Asmoarp Natur är den anrika göingegården från 1500-talet med traditionsenliga, röda ladugårdsbyggnader där den som utforskar naturen och landsbygden även kan träffa getter, kor och hundar. Snart kommer det att finnas naturnära ställplatser vid anlagda fiskedammar, håll utkik efter mer information!

 

Nära till vandring bland hagmark och skog

Rallarhustruns Veranda & Logi där utforskare kan använda ställplatserna som base camp för vandringsturer via Skåneleden då en kort avstickare per fot finns från boendet. Vandrare kan alltså nå Hovdala Naturområde och slott cirka en halvsdagsetapp bort.

Bilden till vänster är från en annan landbygdsidyll, nämligen ställplatserna hos Flädergården.

I denna del av södra Sverige har den naturälskande livsnjutaren hittat rätt.

Vi tycker att du ska få en reseguide från oss med förslag på boende, aktiviteter och energipåfyllning för att lättare kunna uppleva naturen. Fyll i formuläret för att ta del av säsongens reseguide. Varmt välkommen till skogen!


Tack, vi skickar en reseguide till dig!